Про колірну температуру простими словами
Як часто ви чули “чим більше білого світла, тим світліше світить лампа”? Ми впевнені, що дуже частенько. А ми як ті, хто продає дизайнерські світильники просто зобов'язані розвінчувати цей та інші подібні міфи.

Так-так, мова йде саме про колірну температуру, яка вимірюється в Кельвінах. Ви дізнаєтеся чому лампи світяться білим, жовтим та синім кольором, але з точки зору “яка саме вам колірна температура найідеальніше буде підходити?”.

Ви 100% баличи таке теплувате жовтувате світло у ламп розжарювання. Воно вважається “теплим світлом” та вимірюється у 2 500К - 2 800 Кельвінах (К). Саме таке світло створює затишну та комфортну атмосферу, яка дає можливість максимально релаксувати та відпочивати, наближає до сну та більше всього підходить для читання книжок. Якщо вам потрібна саме ця затишна атмосфера, обирайте лампи з 2 500К - 2 800К.

Але самим найприємнішим для наших очей ми вважаємо “тепле біле” світло, яке підходить для використання у господарських приміщеннях та домашньому побуті. Воно вимірюється у 3 000К.

А 4000 К - це такий “нейтрально білий” колір. Його рекомендуємо використовувати тоді, коли нам дуже важливо зберегти робочу атмосферу.

А ось там, де 5000 К, воно світиться “холодно білим” та призначений для рекламних конструкцій та лайтбоксів. Він підсвічує саме таку кольоропередачу, які потрібні рекламувальникам. Наприклад, щоби на банері стоматологічної лікарні білі зуби виглядали дійсно білими, а не жовтими.

Замість підсумків: жовте світло допомагає розслабитися та відпочити, а біле сприяє підвищенню працездатності та перемагає сонливий стан. Бо вся справа у змісті кількості синього кольору, оскільки синій колір знижує вироблення мелатоніну (гормон сну). 5000К та вище зустрічаються у зовнішній рекламі та фарах авто.