Світло та настрій: що важливо знати?
Світло теж може впливати на настрій через рівень освітленості (люкси), колірну температуру (Кельвіни), направленість світла та асоціації.

А тепер коротко та по суті розглянемо кожне світло окремо:

1. Між теплим й нейтральним світлом (3000К-3500К, 300-500 lx) - саме те, що потрібно для кухні. Це не тільки про комфортне приготування їжі, це і про почуття домашнього вогнища, і про настрій затишку та тепла, і про приємний відпочинок від повсякденної метушні.

2. Яскраве світло (3500К - 4500К, 500-900 lx) - ідеальне для офісів. Саме воно може найкраще впливати на робочий настрій. Тому що, під яскравим світлом в нас з’являється підвищена працездатність та концентрація уваги. Це також в свою чергу ще й впливає на правильну роботу біоритмів.

І в офісах (LED-панелі), і на кухнях (люстри, споти) зазвичай використовують верхнє світло. Бо воно асоціюється зі світлом сонця та кольором неба, тобто, з природним світлом, що позитивно позначається на нашому настрої та працездатності в цілому.

3. Тепле м'яке світло (2500К-3000К, 20-150 lx) - чудово підходить для спальні. Зазвичай мова йде про бічне світло, тобто про бра, підвіси та торшери. Вважається, що при такому світлі можна швидше заснути, завдяки чому організм потім почувається більш відпочившим та відновленим, повністю готовим до нового дня.

Саме ж бічне тепле світло асоціюється з багаттям та смолоскипами, що нагадує нам підсвідомо про щось романтичне та приємне. Таким чином це налаштовує нас на повний релакс, атмосферу розслаблення та романтичний настрій.

Детальніше про спрямованість світла та люкси розповімо в наступних статтях.